Originele manieren om personeel te werven

Personeel werven is niet altijd even makkelijk. Misschien heb je al van alles geprobeerd, maar lukt het maar niet om geschikte kandidaten te vinden. Of misschien komen er überhaupt niet veel mensen op je vacature af. Heb je wel echt versterking nodig, dan zul je alles uit de kast moeten halen om nieuwe werknemers te werven. Lees snel verder voor een aantal originele manieren om personeel te werven.

Maak een video

Videos doen het vaak goed. Door één of meerdere werknemers te filmen en ze te laten vertellen over wat de functie inhoudt en hoe het is om bij jouw bedrijf te werken, geef je potentiële kandidaten een goede eerste indruk. Zorg dat je een totaalplaatje geeft van het werk én het bedrijf. Vergeet bovendien niet ook bedrijfsuitjes of borrels met het team te laten zien.

Schrijf een pakkende vacaturetekst

Vacatureteksten zijn vaak redelijk saai. Er staat wel relevante informatie in, maar de gemiddelde tekst ziet er niet erg aantrekkelijk uit, waardoor je mogelijk geschikte kandidaten misloopt. En dat wil je natuurlijk niet hebben. Je kunt een hoop bereiken met een tekst die enigszins out of the box is. Vermijd vage termen als een ‘marktconform salaris’ en wees een beetje creatief. Op die manier trek je al gauw meer potentiële kandidaten aan.

Organiseer een open dag

Wat is nu een betere manier om kandidaten de sfeer te laten proeven dan een open dag bij jouw bedrijf? Organiseer een rondleiding, bied de kans tot speeddaten en geef de kandidaten de kans om al hun vragen te stellen. Op die manier krijgt eventueel nieuw personeel een duidelijker beeld van het bedrijf en bovendien zie je zo gelijk met wie je allemaal te maken hebt.

 

Kom je er zelf niet goed uit? Overweeg dan een executive search bureau in te schakelen, zoals topofminds.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.