Kan ik een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten als ik zelfstandige ben?

Als je zelfstandige bent, is de kans groot dat je marketing-, logistieke, inkoop- en boekhoudafdelingen allemaal worden bemand door één persoon, dat is namelijk jijzelf. Dat betekent dat zonder jou het bedrijf tot stilstand komt en dat geldt ook voor je inkomen. Hoewel het smeden van je eigen pad misschien wel het meest lonende aspect van zelfstandig ondernemerschap is, kan het je ook de hele nacht wakker houden. Als het moeilijk is om één dag werk te missen, wat zou er dan gebeuren als je weken of zelfs jaren niet zou kunnen werken? Hoewel veel bedrijven hun werknemers een arbeidsongeschiktheidsverzekering aanbieden via een voordelenpakket, kan het beschermen van je levensonderhoud als eenmanszaak voelen alsof je alleen op een eiland bent. Gelukkig kun je gerust zijn, het is dan ook aan te raden om een AOV af te sluiten als zzp’er. oftewel een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Iets om te overwegen als je zelfstandige bent, heb je mogelijk extra bescherming nodig om het bedrijf in stand te houden als je niet kunt werken , vooral als je werknemers heeft. Je arbeidsongeschiktheidsverzekering dekt je inkomen, maar dekt geen verliezen die door het bedrijf worden geleden. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering dekt bijvoorbeeld kosten in verband met het runnen van je bedrijf, zoals salarissen, apparatuur en contractverplichtingen terwijl je afwezig bent. 

Korte en lange termijn arbeidsongeschiktheidsverzekering

Arbeidsongeschiktheidsverzekering is onderverdeeld in twee soorten polissen.

Kortdurende en langdurige arbeidsongeschiktheid. Zoals de naam al aangeeft, dekt een kortetermijn dekt tijdelijk een deel van je inkomen, meestal een paar weken tot enkele maanden, meestal totdat de dekking voor langdurige arbeidsongeschiktheid in werking wordt gezet. Een langdurige arbeidsongeschiktheidsverzekering is als je letsel of ziekte langer duurt of zelfs permanent is, zal een langdurige arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig zijn om je inkomen te vervangen. Meestal begint een langdurige arbeidsongeschiktheidsverzekering pas met het betalen van uitkeringen nadat je 90 dagen of langer arbeidsongeschikt bent geweest. Een langdurige arbeidsongeschiktheidspolis dekt voor vele jaren of helemaal tot aan je pensioen als je dat wilt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.